Ga terug

Vloerkleden van leer en katoen

vloerkleden-leer-broste-zigzag

Vloerkleden van leer en katoen

De handgemaakte vloerkleden van Broste Copenhagen willen we graag bij je onder de aandacht brengen, want dat verdienen ze! Wat maakt deze kleden volgens ons zo bijzonder? Dat laten we zien in deze blogpost, die vol staat met mooie foto's.

 

Met de hand gemaakt

De Scandinavische vloerkleden van leer zijn samengesteld uit snijresten, die overblijven tijdens het productieproces van leren fashion items. De reepjes leer worden vervolgens kunstig samengevlochten en afgewerkt met katoenen draad, plus afgebiesd.

 

vloerkleden-broste-collage

 

Elk kleed wordt dus met de hand gemaakt, het resultaat is steeds prachtig en uniek: elk exemplaar is net even anders. Het leer zorgt voor een verrassend zacht gevoel aan je voeten, ook is het ontzettend duurzaam omdat leer - in tegenstelling tot wol of katoen - niet snel slijt als je er overheen loopt.

 

zigzag-lichtgrijs-kleed

 

Als het kleed een tijdje ligt wordt het wat vlakker, maar de driedimensionale structuur blijft duidelijk zichtbaar. Klanten zeggen ons zelfs dat de kleden mooier worden als ze langer liggen!

 

broste-hugh-loper-gang

 

Nieuwe collectie

Broste is de serie leren vloerkleden begonnen met de Nor en Hugh modellen, nu zijn er meer versies bijgekomen om in te spelen op de enthousiaste reactie van veel klanten.

 

broste-vloerkleed

 

In sommige modellen zijn ook bijzondere weefpatronen gebruikt, die een kleed een heel mooi geometrisch effect geven. De Kamma en Zigzag vloerkleden van leer zijn zo geweven dat er diamant- en zigzagpatronen zichtbaar zijn.

 

vloerkleed-leer-broste

 

Ben je net als wij fan van deze gave vloerkleden van leer, dan hebben we genoeg modellen voor je om uit te kiezen.

 

vloerkleden-leer-broste-zigzag-deel

 

Foto's: Broste Copenhagen & Pinterest