Ga terug

Najaars beurzen

Herfstfair

Spannend, onze eerste eigen beurs was vorige week vrijdag. We deden mee aan de Eldorado Herfst Fair, in ons eigen pittoreske Woudenberg. Met in totaal vijftien deelnemende (web)shops stonden in een bomvolle Theeschenkerij Eldorado, waar op sommige momenten echt geen bezoeker meer bijpaste. Wat hebben we geleerd?

 

Wat hebben we geleerd?

In elk geval dat het leuk is om te doen, ook al kost de voorbereiding en het optuigen van een stand heel veel werk. Eerst de vraag welke woondecoratie producten je mee wilt nemen, dan het uitpakken, prijzen en aankleden van de stand. Plus de promotie van het evenement, want het is wel leuk als er ook bezoekers komen. Nou, dat laatste was in elk geval goed gelukt.

Gelukkig was het in onze woonplaats, dus dat maakt het allemaal een stuk handiger. Omdat het onze eerste beursdeelname was, hadden we nog geen routine hierin en moesten we alles voor het eerst uitzoeken. Mooie doeken voor op de tafels uitzoeken (wel brandwerend natuurlijk), een grote canvas poster voor aan de muur, aankleding voor de stand: dat soort dingen.

Herfstfair 2

Dan is het natuurlijk ook spannend wat de bezoekers van onze woonaccessoires vinden. Wij vinden het mooi, maar wordt die mening gedeeld? Dat was gelukkig ook het geval: we verkochten goed en wat net zo fijn is, we hoorden van veel mensen dat ze het zulke mooie spullen vonden. Dat was ook een goede opsteker. Als webshop eigenaar ben je toch vrij geïsoleerd bezig, je krijgt de bezoekers van je webshop niet te zien en spreekt ze alleen als er een vraag is van iemand. Om dan feedback te krijgen van willekeurige bezoekers is heel fijn en geeft een goed gevoel.

Leerpunten waren er genoeg, zo hadden we achteraf teveel verschillende woonaccessoires bij ons en dat oogde rommelig. Ook willen we graag dat bezoekers hun e-mailadres achterlaten, daar moeten we voor volgende keer nog iets leuks op verzinnen.

 

Lantaarns

Wat een succes was waren onze mooie lantaarns, die voor de ingang van de Fair waren neergezet. Het was donker en droog, dus dat oogde heel feestelijk met een mooie brandende kaars erin. Daar kregen we veel positief commentaar op. Al met al zijn we heel tevreden, volgend jaar doen we zeker weer mee.

 

Flavourites Live

Afgelopen weekend was ook Flavourites Live in Amsterdam, een goedbezochte beurs op het gebied van mode, lifestyle en wonen.

Flavourites

We zijn samen een kijkje gaan nemen, ook om te zien of wij daar tussen zouden passen volgende keer. En dat kunnen we zeker met ja beantwoorden: een hele leuke beurs met leuke bezoekers, zeker de moeite waard voor iedereen die wat heeft met woondecoratie. We hebben mooie stands gezien en bijzondere producten, er zit voor iedereen wel wat bij. Met een paar tassen vol spullen verlieten we tevreden de beurs, goede kans dat Homezy hier volgend jaar ook tussen staat!