Ga terug

Kleine meubels met flair

kleine-meubels

 

Als je net als wij geen zin hebt om je interieur in één keer compleet te veranderen kan je met originele kleine meubels een doordacht accent leggen in je interieur. De tijd van het wandmeubel en de zithoek die je kocht voor de rest van je leven is allang voorbij, nu kan je met meubels spelen om steeds mee te gaan met wat je mooi vindt. Lees verder om te zien wat we voor je in petto hebben.

 

Kleine meubels voor het hele huis

Met een mooie kruk of bijzettafeltje kun je niet alleen je woonkamer, maar ook de rest van het huis een nieuwe touch geven. De kinderkamer, de badkamer, keuken of slaapkamer: voor elke ruimte is een mooi klein houten meubel vaak een aanwinst. We laten je zien wat je met krukken, hangstoelen, bureau's en bijzettafels kunt doen in huis om je wat ideeën te geven.

 

Krukjes

 

Houten krukjes van Hubsch interior

 

Krukken zijn allereerst bedoeld om op te zitten maar ze zijn ook heel geschikt als bijzettafeltje. Zet een mooie bloempot of lamp op op zo'n kruk en je hebt gelijk een gezellig hoekje in huis. Erg handig voor in de hal of op de overloop, waar de ruimte toch meestal beperkt is. De krukjes van Hubsch Interior zitten vol karakter en hebben dat typisch Scandinavische design waar we zo van houden.

Tip: gebruik eens een houten krukje als nachtkastje, voor een mooi open, luchtig effect in je slaapkamer.

 

Houten kruk met wit, Hubsch

 

Gemaakt van hout en metaal

Er zijn ook krukjes die met leer of stof zijn bekleed, maar wij vinden de natuurlijke materialen hout en metaal toch het mooiste. Daarmee oogt de kruk stoer en degelijk en dankzij de bekende basiskleuren waarin ze zijn uitgevoerd kan je ze overal wel een plekje geven.

 

Hangstoelen

Heerlijk luieren in de tuin of in je woonkamer? Dan is zo'n romantische hangstoel een uitkomst. Broste heeft een paar schitterende modellen van rotan, die ook nog erg stevig zijn: de maximale draaglast is maar liefst 100 kg. De hangstoelen zijn voorzien van een stoere metalen ketting, je hoeft alleen nog maar te zorgen voor een stevige haak in het plafond of aan een balk.

 

Hangstoelen van rotan, Broste Copenhagen

 

Met een lekker tuinkussen erin zit het wel zo lekker, ook een plaid is een prachtig accessoire die jouw hangstoel net wat extra's geeft. Voordeel van de hangstoel is ook dat je hem makkelijk kunt weghalen als je hem tijdelijk niet gebruikt, b.v. in de winter of als je meer ruimte nodig hebt in de kamer.

 

Houten bureau's

 

Eiken buro van Hubsch

 

Een persoonlijke favoriet van ons zijn deze eikenhouten bureau's van Húbsch, een combinatie van een straks design en pure materialen. Een leuk klein bureau dat zeker niet misstaat in je huis, zo wordt het doen van de administratie misschien iets minder vervelend.

 

Bijzettafels

 

Een bijzettafel mag best een beetje stoer en robuust zijn, vinden wij. Wat dacht je van deze mooie exemplaren van Hübsch? Met een dik houten blad of zelfs van beton, deze tafels zijn qua stijl helemaal van nu.

 

Bijzettafels en kleine meubels

 

Door verschillende formaten bij elkaar te zetten krijg je een mooi effect. Zie je ook dat de bijzettafels allemaal een afwijkende kleur blad hebben? Dat maakt het wat speelser, zonder dat het te druk is.

 

Woonkamer met bijzettafel

 

Kleuraccenten in je interieur kan je het beste met accessoires aanbrengen, houdt de meubels liever wat neutraler. Zo kan je ze langer gebruiken en zijn ze niet te modegevoelig. De kussens op deze foto zorgen voor de afwisseling en kun je makkelijk vervangen, zodat je een heel ander gevoel oproept.

 

Bijzettafel van rotan en beton, Hubsch Interior

 

Rotan met beton? Op papier een vreemde combinatie, maar deze setting laat zien dat het een mooi geheel vormt. Het stevige rotan frame van deze bijzettafel van Hubsch is sterk genoeg om het betonnen blad te dragen. Wij zeggen: mooi!

 

Staande lampen

 

Staande lamp van messing en beton

 

Een gezellig leeshoekje vraagt om een passende staande lamp, zodat je ook 's avonds je boek of magazine kunt lezen. Een prachtige staande lamp zoals deze is dan een uitkomst: stevig door de betonnen voet, elegant door de messing staander.

Fotobron: Hübsch Interior, Broste Copenhagen