Ga terug

De klassiekers van Broste Copenhagen

Broste klassiek intro

 

Bij woontrends is het net zoals bij mode, elk seizoen zien we nieuwe trends, nieuwe trendkleuren en een nieuwe stijl: genoeg om inspiratie uit te kunnen halen. Maar sommige voorwerpen en designs lijken hun allure niet te verliezen, jaar in jaar uit. De mooie uitstraling blijft bestaan, net zoals toen ze voor het eerst werden bedacht. We weten zeker dat sommige designs zo tijdloos zijn dat ze het goed blijven goed doen tussen alle woontrends. Kijk met ons mee naar deze Classics van Broste.

 

60 jaar Broste Copenhagen

Broste Copenhagen viert dit jaar hun 60-jarig bestaan. Al 60 jaar hebben ze talloze mooie woonaccessoires ontworpen en bij ons geïntroduceerd. Toch zien we sommige producten elk seizoen weer terugkomen, soms in nieuwe kleuren of soms met extra modellen. Maar de basisvormen en het ontwerp blijven onveranderd. Daarom heeft Broste Copenhagen dit jaar een paar klassieke objecten in de spotlight gezet onder de noemer Broste Classics. We laten ze hierna de revue passeren zodat je kunt zien wat deze serie inhoudt.

 

Keramieken vazen

Deze ongecompliceerde modellen bevat de essentie van de Scandinavische woonstijl, iedere vaas is functioneel en harmonieus in zachte tinten.

 

Broste classic vazen

 

De natuurlijke kleurnuance van de vaas past in elke ruimte en elk interieur, met of zonder bloemen om de vaas te completeren.

 

Broste wide vazen

 

De Wide vazen zijn onze favorieten in deze collectie, ze zijn er in diverse maten van klein tot heel groot. Door het craquelé effect in de kleurlaag krijgen ze een extra stuk persoonlijkheid mee.

 

Broste vazen

 

Afgeronde vormen, diep glanzend glazuur met soms een grillige afwerking: de Broste handtekening komt ook terug in deze siervazen.

 

Nordic servies

In 2009 heeft Broste Copenhagen de eerste lijn van dit prachtige servies geïntroduceerd, Nordic Sea. Geïnspireerd door de golven van de Noordzee heeft dit handgemaakte servies een unieke blauw-grijs-groene kleurstelling. Heel elegant en prachtig om lekker eten op te serveren. Het is geen wonder dat deze serie razen populair blijft! Inmiddels is het servies uitgebreid met twee aanvullende lijnen, Nordic Sand en Nordic Coal.

 

Broste Nordic Sand servies

 

Het Nordic Sand servies is te herkennen aan een lichte tint en een elegante, rustige afwerking. De kleurdiepte is vooral in het echt goed te zien, dan merk je blauwe of groene ondertonen op.

 

Broste Nordic Sea servies

 

Kenmerken van de Nordic Sea serie zijn zowel de streepjes als de blauwe, groene en grijze tinten, die doen denken aan de Noordzee. Niet voor niks wordt het veel gebruikt in de horeca, omdat gerechten er zo mooi op naar voor komen.

 

Hune bestek & Bubble glazen

Een zeer geslaagde aanvulling op het Broste servies zijn de design-collecties van het Hune bestek en het Bubble glaswerk. Met de simpele vormen en de doordachte details voldoen beide ontwerpen precies aan de Scandinavische designkenmerken.

 

Broste Hune bestekset in matzwart

 

Zowel de Hune bestekserie (hier te zien in matzwart) als de Bubble glazen komen rechtstreeks voort uit klassieke ontwerpen uit de lange geschiedenis van Broste, vertaald naar nu. Mooie voorbeelden van dagelijks design, met de tijdloze kwaliteiten van een klassieker.

 

Broste Bubble glazen en karaffen

 

Linnen collectie

Linnen is een eerlijk materiaal en raakt nooit uit de mode. Linnen is lekker zacht en toch duurzaam: pure luxe! De Broste linnen collectie is gemaakt van ecologisch linnen en bevat prachtige ontwerpen in mooie kleuren.

 

Gracie tafelkleden van Broste

 

De Gracie tafelkleden van Broste zijn een mooi voorbeeld van de eenvoud van linnen, ze zijn stevig en voelen toch zacht en fijn aan.

 

Broste linnen collectie beddengoed

 

Luxe beddengoed, in mooie zachte tinten: de Clara dekbedovertrekken passen perfect in een Scandinavische slaapkamer.

 

Egg hangstoel

Deze elegante Egg hangstoel, gemaakt van natuurlijk rotan, raakt wat ons betreft nooit uit de mode. We vallen voor zijn eenvoud en het natuurlijke rotan, dat flexibel, duurzaam en tijdloos is. Leg er een zachte plaid of wat kussens in, dan heb je een eigen cocon om urenlang in te relaxen met een boek, binnen of buiten!

 

Broste hangstoel Egg

 

Dankzij de meegeleverde ketting hangt de stoel stevig en kan hij maar liefst 100kg draaggewicht aan.

 

Bron foto's: Broste Copenhagen